ШНИЦЛИ МЕКИ КАКО ПУТЕР Вкус кој освојува (РЕЦЕПТ)

26 април, 20240
Screenshot_3

Подгответе го пилешкото бело месо на малку поинаков начин

 

 

СОСТОЈКИ:

 

  • Пилешко бело месо
  • 3-4 јајца
  • 50 гр сусам
  • 100 гр брашно
  • 100 гр презла
  • сув зачин или сол
  • може и мелен лук
  • масло за пржење

 

ПОДГОТОВКА:

 

Исчукајте го стекот помеѓу фолии, малку посипете со сув зачин.На алуминиумската фолија истурете брашно и презла, изматете ги јајцата во сад и посолете малку.

 

Во тегла со дупчиња истурете сусам, стекот поминете го низ брашното, јајцата, презлата, повтоно јајцата и посипете со сусам.

 

Се пржи на врело масло.Кога ќе зарумени од двете страни се вади на хартиена салфетка за да се впие вишокот маснотии.

 

Послужете топло.Фантастичен вкус!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi