Ако имате потешкотии да подготвите ориз за да има соодветна текстура и вкус, готвачката Жанин Донофрио предлага едноставен трик – да додадете малку маслиново масло при готвењето. Белиот ориз може да биде фантастичен додаток на здрава вечера, но честопати може да биде благ оброк ако не го зготвите правилно. Многу луѓе едноставно варат ориз во вода, но тоа може да предизвика тој да се залепи за време на готвењето, што резултира со кашест ориз. ...
Ако имате потешкотии да подготвите ориз за да има соодветна текстура и вкус, готвачката Жанин Донофрио предлага едноставен трик – да додадете малку маслиново масло при готвењето.Белиот ориз може да биде фантастичен додаток на здрава вечера, но честопати може да биде благ оброк ако не го зготвите правилно. Многу луѓе едноставно варат ориз во вода, но тоа може да предизвика тој да се залепи за време на готвењето, што резултира со кашест ...